RADIONICA PAPIRNOG MODELARSTVA

Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

RADIONICA PAPIRNOG MODELARSTVA

Kreativna radionica bazira se na autorskoj publikaciji  za decu uzrasta od pet  do 12 godina.  Cilj radionica je da se  na zanimljiv način, kroz igru,usavrši veština  rada makazama i razvoj fine motorike.  Povećanje preciznosti, pažnje, strpljenja i urednosti. Vežbanje pravilne upotrebe makaza, lepka i pribora za tehničko crtanje. Poboljšanje koordinacije oko – ruka. Razumevanje 3D prostornih odnosa, razvoj smisla za estetiku, pokretanje mašte, kreativnosti i timskog duha.  Autor i realizator radionice: Miroslav Paroškaj i  Jelena Dopuđ.

Kako odvojiti decu od pasivnog sedenja ispred ekrana i podstaći ih da razvijaju motoriku, spretnost, kreativnost, maštu, verbalnu i neverbalnu komunikaciju?

Sečenje  papira makazama je korisna aktivnost jer kod dece razvija i usavršava fine motoričke veštine. Ono deci izgleda izazovno i zabavno, ali ume da predstavlja problem. Osim što moraju da nauče da drže makaze jednom rukom, deca trebaju da nauče kako se kontroliše otvaranje i zatvarnje seečiva, kako seći u željenom smeru, kako kontrolisati kordinaciju ruku i oka. Nakon izrezivanja i sastavljanja figura, sledeća zanimljiva aktivnost je igra s likovima. Deca figurice mogu koristiti za dramatizaciju bajki, basni, ili priča koje mogu biti plod njihove mašte. Kada se udube u igru tada njihova kreativnost dolazi do izražaja.

Radionica se realizuje u okviru Manifestacije „Raspustilište“. Kompletan program pogledajte na linku: http://nsdkc.rs/dogadjaj/38-letnje-raspustiliste/

avgust 26 2021

Detalji

Datum: 26. avgusta
Vreme: 13:00 - 14:00
Događaj Kategorije: ,

Mesto održavanja

Novosadski dečiji kulturni centar

Radnička 20
Novi Sad, 21000 Srbija

+ Google Map

Telefon:

+38121521447

Posetite veb sajt mesta održavanja

Organizator

Novosadski dečiji kulturni centar
Telefon: 021 521447
Email:
Website designed by: Mindmedias Studio