Otvorena Godišnja izložba dečijih likovnih radova

Otvorena Godišnja izložba dečijih likovnih radova

U petak 19.11.2021. godine, u galeriji Novosadskog dečijeg kulturnog centra, otvorena je Godišnja izložba dečijih likovnih radova.

Urednik likovnog programa Ljubica Tankosić kaže da je pažnja posvećena različitim temama i tehnikama u kojima deca tokom godine imaju priliku da se oprobaju i da na taj način proširuju svoja iskustva, bude svoju kreativnost i maštu i razvijaju misaone aktivnosti.

– Kreativnost kod deteta omogućava da tragaju, maštaju, pronalaze i stvaraju. Ona je data svakom detetu kao temelj za budući razvoj, a ovakvim programima kreativnost se svakako može podsticati.  Kreativnost nije samo karakteristika posebno nadarene dece, svi je poseduju, svako dete ima potencijal za kreativno stvaranje. – kaže Ljubica.

– Važan je i sam proces traženja ličnog rešenja koji svakako uključuje i greške koje su opet veoma važne, jer na taj način dete ne sledi utvrđeni i već viđeni šematizam.  Kada dete jednom postane sigurno da koristi kreativnu slobodu misli, biće u mogućnosti da je primeni u bilo kojoj sferi budućeg života.

Izložba će trajati do 16.12.2021. godine. Možete je pogledati svakog radnog dana od 9:00 do 15:00 časova u Novosadskom dečijem kulturnom centru.

tekst i fotografije: Nikolina Kostadinović

 

Website designed by: Mindmedias Studio