РАДИОНИЦА ПАПИРНОГ МОДЕЛАРСТВА

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

РАДИОНИЦА ПАПИРНОГ МОДЕЛАРСТВА

Креативна радионица базира се на ауторској публикацији  за децу узраста од пет  до 12 година.  Циљ радионица је да се  на занимљив начин, кроз игру,усаврши вештина  рада маказама и развој фине моторике.  Повећање прецизности, пажње, стрпљења и уредности. Вежбање правилне употребе маказа, лепка и прибора за техничко цртање. Побољшање координације око – рука. Разумевање 3Д просторних односа, развој смисла за естетику, покретање маште, креативности и тимског духа.  Аутор и реализатор радионице: Мирослав Парошкај и  Јелена Допуђ.

Како одвојити децу од пасивног седења испред екрана и подстаћи их да развијају моторику, спретност, креативност, машту, вербалну и невербалну комуникацију?

Сечење  папира маказама је корисна активност јер код деце развија и усавршава фине моторичке вештине. Оно деци изгледа изазовно и забавно, али уме да представља проблем. Осим што морају да науче да држе маказе једном руком, деца требају да науче како се контролише отварање и затварње сеечива, како сећи у жељеном смеру, како контролисати кординацију руку и ока. Након изрезивања и састављања фигура, следећа занимљива активност је игра с ликовима. Деца фигурице могу користити за драматизацију бајки, басни, или прича које могу бити плод њихове маште. Када се удубе у игру тада њихова креативност долази до изражаја.

Радионица се реализује у оквиру Манифестације „Распустилиште“. Комплетан програм погледајте на линку: https://nsdkc.rs/dogadjaj/38-letnje-raspustiliste/

август 26 2021

Детаљи

Датум: 26. августа 2021.
Време: 13:00 - 14:00
Догађај Категорије: ,

Место одржавања

Новосадски дечији културни центар

Радничка 20
Нови Сад, 21000 Srbija

+ Google Map

Телефон:

+38121521447

Посетите веб сајт места одржавања

Организатор

Новосадски дечији културни центар
Телефон: 021 521447
Email:
Website designed by: Mindmedias Studio