Пројекција филма и изложба

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Пројекција филма и изложба

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА И ИЗЛОЖБА

Пројекат „Теренски рад са децом која су укључена у живот и/или рад на улици“, Екуменска хуманитарна организација реализује од 2009.године уз подршку “H.Stepic CEE” фондације. У пројекат  је од почетка реализације укључено преко 70 волонтера. Пројектне активности, поред директне подршке на терену у оквири три подстандардна ромска насеља у Новом Саду,  Бангладеш, Велики Рит и део насеља Адице садржи и образовну компоненту. Подршка деци у учењу од 2016.године се реализује у продуженом боравку ОШ „Јожеф  Атила“, а од 2020. године у ОШ „Вук Караџић“. Сарадња је успостављена и са ОШ „Вељко Петровић“ из Бегеча. Током 2019. и 2020. године у сарадњи са струковним удружењем полиције „Др Рудолф Арчибалд Рајс“,  спроведена су и 2 циклуса радионица, Спортске активности.

Изложба дечјих радова под симболичним називом „Живот из наше перспективе“ настала је током ове године  у оквиру пројекта “Теренски рад са децом која су укључена у живот и/или рад на улици”. Своју креативност и љубав према уметности  током многобројних креативних радионица исказала су  деца узраста од 5 до 14 година чија имена смо навели јер  су  они ти који су нама важни и заслужују да буду видљивији, зато што је ово њихова прича.

Документарни филм „Урбана пустиња“ прати укључивање деце из маргинализованих група у друштвене активности и представља једну топлу и искрену причу проткану језиком љубави и заједништва са погледом из „њихове перспективе“.

Тим пројекта

“Теренски рад са децом која су укључена у живот  и/или рад наулици”

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА И ИЗЛОЖБА биће представљени у петак 23.10.2020. године у 12 часова у Новосадском дечјем културном центру (1. спрат) Радничка 20 у Новом Саду

октобар 23 2020

Детаљи

Датум: 23. октобра 2020.
Време: 12:00 - 13:30
Догађај Категорије: ,

Место одржавања

Новосадски дечији културни центар

Радничка 20
Нови Сад, 21000 Srbija

+ Google Map

Телефон:

+38121521447

Посетите веб сајт места одржавања

Организатор

Новосадски дечији културни центар
Телефон: 021 521447
Email:
Website designed by: Mindmedias Studio