ИЗЛОЖБА „Пробудимо Стрип!“

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

ИЗЛОЖБА „Пробудимо Стрип!“

Изложбом „Пробудимо Стрип“ желимо да приближимо маштовити свет стрипа најмлађим суграђанима. Ова вођена, интердисциплинарна изложба има за циљ да прикаже све аспекте, делове и слојеве ове уметничке дисциплине, препознатљиве и као „9 уметност“.

Растављен на делове, па опет саставњен, наш анимирани начин приказивања стрипа је намењен деци и младима који желе да науче како стрип функционише и које су његове карактеристике тако што ћемо их провести кроз све његове елементе, али на потпуно нов и необичан начин.

Магија најразличитијих звукова који се заправо не чују, кретања које уистину не постоје, ветрови који снажно дувају, али се не осете или комете које се не виде, а сви знају да пролећу, могу учинити стрип једним од најинтересантнијих форми уметничко- ликовне праксе.

Шта све може да се оживи једном линијом, сенком, облачићем у задатом квадратићу Стрипа, је оно што желимо да  испричамо. Ове задатости буде машту и инспиришу.

Позивамо публику, малу и велику, да закораче са нама у свет стрипа и маште.

Изложба ће бити отворена у Новосадском дечијем културном центру у петак 22.10.2021. године у 19 сати. Изложба траје до 10.11.2021. године.

На овој интердисциплинарној изложби биће представљени стипови деце настали уз менторско вођство Златка Миленковића, стрип цртача из „Стрип вести“, Георг Реџека, ликовног педагога, Љубице Танкосић– уредника ликовног програма НСДКЦ-а. На „буђењу“ стрипа са децом су радили Ана Илић, режисер, Јелена Галовић, глумица, Драган Јајић Владисављев и Небојша Шупић, циркуски педагози, а деца извођачи су полазници школе циркуса „Цирконео“.

октобар 22 2021

Детаљи

Датум: 22. октобра
Време: 19:00 - 21:00
Догађај Категорије: ,

Место одржавања

Новосадски дечији културни центар

Радничка 20
Нови Сад, 21000 Srbija

+ Google Map

Телефон:

+38121521447

Посетите веб сајт места одржавања

Организатор

Новосадски дечији културни центар
Телефон: 021 521447
Email:
Website designed by: Mindmedias Studio