Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

АУДИЦИЈА за ДРАМСКИ СТУДИО ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ 23. и 30. 09.

24. септембар 2022.

|Понављајући Догађај (Погледај све)

An event every 3 days that begins at 00:00, repeating until 30. октобар 2022.

Новосадски дечији културни центар у оквиру својих Сценских програма позива вас на Аудицију за програм

ДРАМСКИ СТУДИО ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ.  

  • Аудиција је отворена за све заинтересоване девојчице и дечаке од 7-14 година старости.
  • Термини су:

                                                 петак 23.09.2022. од 18:00 – 20:00 сати

                                                 петак 30.09.2022. од 18:00 – 20:00 сати

За потребе аудиције потребно је припремити следеће:

               1.Песма по избору – епска или лирска поезија

               сугестије: поезија Ј.Ј. Змаја, Душка Радовића, Мирослава Антића, Десанке Максимовић, песме из циклуса о Марку Краљевићу…)

 

                2.Имитација познатих или јавних личности

               сугестије: могу бити ликови из филмова, серија, ТВ-а, цртаних филмова,…

 

                3.Монолог

               (изабрати један од понуђених монолога у наставку)

КАПЕТАН ЏОН ПИПЛФОКС Душко Радовић

СПИКЕР: После једне туче у ливерпулској луци, гусарски капетан Џон Пиплфокс, звани Звоно, био је пензионисан. Одређена му је бедна пензија и нешто инвалидског додатка, за 72 ране добијене у гусарским биткама. Заставе и оружја однети су у музеј, а храбра посада искрцана на копно и послата да се усавршава у различитим занатима. Међународни гусарски савез, у знак протеста против ове подмукле игре, престао је да напада енглеске трговачке бродове, који су се после тога толико намножили да су били све чешћи судари и то на отвореном мору …

Када се, међутим, у Кинеском мору појавило седмоглаво чудовиште, и почело као од шале да потапа енглеске, и не само енглеске лађе, и када нико од тадашњих владиних мезимаца није имао храбрости да пође и да чудовиште ликвидира, — дакле, када је све било тако као што сам вам рекао, — јави се наш гусарски капетан, дивна једна фигура, звани Звоно, и рече: „Вратите ми једрењак, вратите ми мојих седамдесет гусара, вратите ми заставе и оружје — и нека ме поједе морски пас ако се не вратим са свих седам глава тога чудовишта!“ Влада је, разуме се, пристала одмах и једино се управа музеја дуго противила, тврдећи да су гусари одвратни и да ће упропастити и заставе и оружје. Ствар је ипак уређена и капетан је добио све што је тражио, уз обећање да ће пазити на заставе и да ће гусари редовно чистити своје секире, нарочито после борби прса у прса, по којима је наш јунак био познат и омиљен!

„ГОСПОЂА МИНИСТАРКА“  Бранислав Нушић

ЖИВКА (на телефону): Ало… централа? Молим Министарство спољних послова… Је ли то Министарство спољних послова? Да!… Молим вас да се позове на телефон г. Нинковић. секретар… Да!… Реците, зове га госпођа Живка министарка. (пауза) То сте ви, господине Нинковићу? (пауза) Тако! Дакле, потписано је… Е, па честитам вам унапређење. Видите, дакле, да сам одржала реч. Али морам вам рећи да није ишло баш тако глатко. Бунио се ваш министар, каже: добили сте класу пре три месеца. Али сам ја наваљивала и нисам му никако дала мира, па сам чак натерала и свога мужа те га је он окупио. Да, да, и он га је окупио. (пауза) Него, знате шта, друго сам нешто хтела да вас замолим. Овај мој несрећник, онај мали гимназиста Рака, био данас на игралишту, са децом енглеског конзула. Ја сам га нарочито послала, јер, знате, он сад припада томе друштву… Да! Па замислите, разбио нос сину енглеског конзула и опсовао му оца. (пауза) Па да, увиђам и ја сама да је то врло незгодно али, шта ћу, не могу из ове коже. Та како казнити, нећу га казнити, него ћу га испребијати, али је мени главно да се некако заташка ствар код енглеског конзула, да се он не љути. Па то сам хтела да вас умолим, да одете ви до њега, у име моје, и да му кажете: нека не узме ствар озбиљно, деца ко деца! (пауза) Е, па шта друго могу да му кажем. Ја мислим он је паметан човек, неће ваљда дозволити да се две државе заваде због једнога носа; а што му је псовао оца, реците да то у нашем језику не значи ништа ружно, то је као кад би се енглески казало »добар дан«. И уопште, реците да је то наш народни обичај да псујемо оца једно другом. Па дабоме! ‘Ајде, молим вас, па отадите одмах а дођите затим да ми јавите шта сте урадили.  Како?… А… па-па? — Па добро, нек вам буде и па-па, само молим вас свршите ми то. До виђења! (оставља слушалицу)

ЖУРКА НА ЗЕЛЕНОМ ЋОШЕТУ Елизабета Георгиев

ГОСПОЂИЦА СКОЧИПРИЧА:  Ала овде … смрдуцка. Да, рећићу да смрдуцка, иако, бога ми баш заудара. (вади парфем и прска) Тако, сад је мало боље, мада сам и овим мојим супер сврачећим парфемом малкице загадила њено височанство Природу. Али шта де се ради, бар не … смрдуцка. Је л’ видите драги другари, шта значи људска небрига. Бацати смеће је лако…Бациш и цепаш даље. Али шта се дешава са тим смећетом… Смећо…Смеће…Опет сам побркала падеже и речи. Када се тако узбудимо и изнервирамо због људских глупости, ми свраке начисто поблесавимо, односно поблесаве наше речи. То нам је у сврачећој крви. Драга децо, ти људи, мада и ви сте мали људи, односно деца тих неких безобразних паметњаковичћа, они су, по мом личном сврачећем мишљењу, веома чудне живуљке. Стално нешто смишљају, јурцају за неким хартијицама које се зову новац, раде, граде, производе разне смрдеће гасове и разно друго још смрдећије смеће и загађују свој дом и дом свих осталих живуљки, односно природу. А то није лепо. Уопште није лепо. Ја мислим да се и ви слажете да то није лепо, јер су деца најискренији људи, и молим вас чувајте свој дом, односно природу! Ипак, радујем се што има и оних који брину о природи и зову се, по мом сврачећем мишљењу, веома слатко – еколози. Еколози, брину да што мање природа пати због загађења. Они су на неки начин доктори за природу. Као што вас понекад боли стомачић зато што сте појели нешто покварено, или вас боли глава од сунца, тако и природа зна да се разболи од издувних гасова, загађених вода, озонских рупа и сличних вируса. Ето, ја сам се распричала, а нисам вам се ни представила. (клања се) Моје цењено име је Скочиприча Свракић, и ја сам, драги моји, новинар радио телевизије Велики храст 2. Да не ви дужила са причом о екологији и томе зашто је важно да је природа чиста, одвешћу вас на једну журку код Зеленог ћошета… Гледате ме, малкице чудно… Није вам јасно шта је то… Па, наоштрите очи и уши, журка почиње… Ш-ш-ш-ш

——————————

Уколико Ваше дете има жељу да, на аудицији, изведе нешто што није предвиђено овим позивом, наравно да то може учинити..

Од октобра 2022. године часови ће се реализовати сваког уторка и петка од 19:00 – 21:00 

Вође програма: Ана Илић, редитељ и драмски педагог, Јелена Галовић, глумица

Менаџер Сценских програма: МА Сенка Петровић

Вођа програма: Александра Лукић, директор НСДКЦ-а.

ДОБРОДОШЛИ!

Новосадски дечији културни центар, Радничка 20, I спрат,

Позоришна сала

Info: 021/521-447, projectmanager@nsdkc.rs

Детаљи

Датум:
24. септембар 2022.
Догађај Categories:
,

Организатор

Новосадски дечији културни центар
Телефон:
021 521447
Е-пошта:
office@nsdkc.rs

Место

Новосадски дечији културни центар
Радничка 20
Нови Сад, 21101 Srbija
+ Google Map
Телефон:
+38121521447
Веб сајт:
https://nsdkc.rs/