Projekcija filma i izložba

Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Projekcija filma i izložba

PROJEKCIJA FILMA I IZLOŽBA

Projekat „Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici“, Ekumenska humanitarna organizacija realizuje od 2009.godine uz podršku “H.Stepic CEE” fondacije. U projekat  je od početka realizacije uključeno preko 70 volontera. Projektne aktivnosti, pored direktne podrške na terenu u okviri tri podstandardna romska naselja u Novom Sadu,  Bangladeš, Veliki Rit i deo naselja Adice sadrži i obrazovnu komponentu. Podrška deci u učenju od 2016.godine se realizuje u produženom boravku OŠ „Jožef  Atila“, a od 2020. godine u OŠ „Vuk Karadžić“. Saradnja je uspostavljena i sa OŠ „Veljko Petrović“ iz Begeča. Tokom 2019. i 2020. godine u saradnji sa strukovnim udruženjem policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“,  sprovedena su i 2 ciklusa radionica, Sportske aktivnosti.

Izložba dečjih radova pod simboličnim nazivom „Život iz naše perspektive“ nastala je tokom ove godine  u okviru projekta “Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici”. Svoju kreativnost i ljubav prema umetnosti  tokom mnogobrojnih kreativnih radionica iskazala su  deca uzrasta od 5 do 14 godina čija imena smo naveli jer  su  oni ti koji su nama važni i zaslužuju da budu vidljiviji, zato što je ovo njihova priča.

Dokumentarni film „Urbana pustinja“ prati uključivanje dece iz marginalizovanih grupa u društvene aktivnosti i predstavlja jednu toplu i iskrenu priču protkanu jezikom ljubavi i zajedništva sa pogledom iz „njihove perspektive“.

Tim projekta

“Terenski rad sa decom koja su uključena u život  i/ili rad naulici”

PROJEKCIJA FILMA I IZLOŽBA biće predstavljeni u petak 23.10.2020. godine u 12 časova u Novosadskom dečjem kulturnom centru (1. sprat) Radnička 20 u Novom Sadu

oktobar 23 2020

Detalji

Datum: 23. oktobra
Vreme: 12:00 - 13:30
Događaj Kategorije: ,

Mesto održavanja

Novosadski dečiji kulturni centar

Radnička 20
Novi Sad, 21000 Srbija

+ Google Map

Telefon:

+38121521447

Posetite veb sajt mesta održavanja

Organizator

Novosadski dečiji kulturni centar
Telefon: 021 521447
Email:
Website designed by: Mindmedias Studio